2015 – godina ovce

Dijana • 30.12.2014 • 1 komentar

Prema kineskom vjerovanju, 2015. godina je godina ovce.

Predstojeća 2015 godina predstavlja godinu drvene ovce i broja 8. U interpretaciji numeričke i kineske 2015. godine kreativna strana će biti vrlo izražena. Ako se godina završava neparnim brojem 5 – onda se ona smatra Yin godinom. Inače, Yin se smatra stanju, negativnom i mračnom energijom.

Kineska godina Ovce će stići u četvrtak 19. veljače 2015. Prethodna godina drvene ovce je bila 1955;. Prema nekim verzijama, ovce imaju manje prednosti, jer “one su krotka stvorenja, koja se uzgajaju za ubijanje.” Dakle, prema nekim vjerovanjima, djeca rođena u godini Ovce će odrasti da budu sljedbenici, a ne vođe.

Još jedno popularno vjerovanje kaže da će samo jedno od deset ljudi rođeno u godini Ovce pronaći sreću. Ovca je osmi znak kineskog zodijaka. Kinezi također vjeruju da broj 8 donosi prosperitet i dobre blagoslove, da je 8 simbol društvenog uspjeha i prosperitetne karijere.

U 2015. mnogi će i dalje biti zavisni od svojih navika, pretjeranog trošenja, prevelike ovisnost materijalnim bogatstvom, no, to će se posebno odnositi na štetne navike poput alkohola i zabranjenih supstanci. Uglavnom, svi negativni obrasci ponašanja koji ograničavaju rast, odnosno, sprječavaju ulaganje u naše osobne odnose.

Vjerovali ili ne vjerovali drugovima Kinezima, ne preostaje vam ništa drugo nego da se ne prepuštate sudbini i izbjegnete sudbinu ovce, kao simbola za slijepi slijed i beskompromisnu pokornost.

Categories svijet
Vezani članci

1 Komentar

  • Amra Dohnalek • 3 godine ago

    Meni se čini da je nama na Balkanu već 20 godina, svaka godina – godina ovce!