Idealan novogodišnji look

Dijana • 09.12.2014 • Nema komentara

Sat otkucava, vrijeme je da svaka dama pripremi svoj par elegantnih cipela i haljinicu, u kojoj će poput prave Pepeljuge zablistati u ponoć novogodišnje noći. Koliko vam se puta desilo da se u posljednji tren počnete spremati za najluđu noć, pa nevolje poput domino efekta krenu ići jedna za drugom, odlijepljenje trepavice, puknute hulahopke, neodgovarajući puder i tako u nedogled.

Lounge.ba vam donosi dvanaest prijedloga koje biste trebali učiniti prije dvanaest u najluđoj noći:

1. Odaberite idealnu haljinu. Još imate dovoljno vremena da izaberete model koji je prikladan vašem budžetu. Ne ponavljajte i ove godine istu grešku; da u posljednji tren kupite basnoslovno skup odijevni komad, koji ćete obući samo jednom, a potom cijeli januar kosu prati jeftinim šamponom, jer ste naprosto “švorc”. Važno je da odaberete dobar kroj, onaj koji najviše pristaje vašoj figuri. Budite praktični, univerzalan model male crne haljine možete nositi gotovo uvijek. Dobra ideja se jednostavno i za mal novac može realizirati kod lokalne krojačice. Sad kad imate dobar “kostur”, možete odahnuti. Obavili ste glavni dio.

2. Nakon što ste kupili/sašili ili prekrojili staru haljinu ili odijelo, važno je da se fokusirate na problem broj dva; idealan par obuće. Ukoliko posjedujete već jedan par efektnih salonki, savjetujemo vam da ne kupujete nove, ukoliko baš nisu nužne. Mudro bi bilo taj novac sačuvati za druge stvari kao što su:

3. Efektan nakit. I ptice na grani znaju da su statement ogrlice modni imperativ. Ukoliko već nemate omiljenu, ili vam je vaša stara dosadila, predlažemo da prije nego posegnete za novčanikom, organizirate “djevojački party”,  i tu s prijateljicama zamijenite ono što ne nosite, za nešto novo. Riješit ćete se “prevaziđenih” komada a osvježit ćete nakit sa nečim novim. Praznici su idealno vrijeme da se okitite i nakitom koji ste dobili u naslijedstvo, ekstravagantnim komadima i tome slično.

4. Odabir frizure. Zašto uvijek čekate narednu godinu da otpočnete dijetu ili promijenite frizuru. Decembar je idealno vrijeme za to. Obojite kosu u crveno ako to odavno želite.

5. Njegujte ruke. Ukoliko nosite ekstenzije, odnosno lažne nokte, prestanite s tim barem na jedan mjesec. Svaku noć prije spavanja namažite ruke maslinovim uljem. Koža ruku će omekšati. Novogodišnju noć dočekajte sa vatreno crvenim lakom na rukama ili nekim šljokičastim.

6. Pripremajte se tako što ćete svaki dan odvojiti po dvadeset minuta za you tube. Kradite ideje najboljih svjetskih vizažista. U 2015-u uđite s pogledom mačke ili naglašenim jagodicama.

7. Njegujte ten. Pijte puno vode i zelenog čaja. Stavljajte prirodne maske. Njegovan ten je beauty zapovijed broj jedan.

8. Prava dama uvijek sa sobom nosi kvalitetnu torbu. Ove sezone ponovo su moderni takozvani “clutch” modeli. Sve je dozvoljeno. Perje, šljokice, pliš, krzno i drugi materijali koje inače ne biste nosili na pijacu ili posao.

9. Kaput ili ešarpa. Ukoliko najluđu noć dočekujete u kući ili nekom objektu, možete se ogrnuti zlatnom ili srebrnom ešarpom. Zamijenit će skupocijeni kaput ili bundu.

10. Parfem. Riječ sama govori dovoljno za sebe. Mirišite poput boginje. Uštedite na pedikiru, ali mirišite skupocijeno. Kvalitetan parfem će učiniti da se osjećate dobro. O, da, veoma dobro!

11. Šešir ili krznena šubara. Ništa ne čini ženu tako lijepom, nego mišljenje same žene da je lijepa. Da, stavite taj ekstravagantni šešir i probudite divu u sebi.

12. Samopozdanje, dobro raspoloženje i osmijeh. Svih jedanaest prethodnih tačaka ne može zamijeniti tačku broj dvanaest. Ona je ključna.

 

 

Categories nova godina shoppinghol
Vezani članci

Nema komentara