STARLETE – NEMORALNA KONTAMINACIJA DRUŠTVA

Saša Martić • 15.12.2015 • Nema komentara

Kada vas napadne recesija, i eventi se počnu organizirati u sve manjim prostorima.No ponekad je dovoljna i prostorija pet sa pet da se skupe sve gradske posvuduše. Nema veze što se promovira i zbog čega, uvijek su tu u prvom redu gradske „sveprisutnice“. Svi znaju koje su se djevojke sprofilirale u Sarajevu kako najveće posvuduše, jer su svuda. Ponekad pokažu gaćice, ponekad novog dečka, ali razlog je uvijek tu da ih popularni portali prikažu u svojoj galeriji. Njihove slike potom počnu kružiti društvenim mrežama, i tako se rađa njihova popularnost.

Fenomen popularnosti nekada i sada se bitno razlikuje. Moderna sredstva komuniciranja dovela su do toga da danas kratko traje put od potpune anonimnosti do vrtoglave popularnosti. Nećemo ići tako daleko i pominjati velike svjetske starlete, nego čemo se zadržati kod naših lokalnih „mini starleta“. Ali nije lako doći do te faze. Prije same medijske pažnje, morate se izboriti za pozornost na klupskom nivou, kod viđenijih „babinih sinova“! S najmanje dvojicom morate hodati, najmanje trojica vas moraju provozati u svojim napucanim kolima kroz ulicu Branilaca Sarajeva u sred špice a s najmanje četvoricom njih morate imati zajedničkih prijatelja…Domaćim posvudušama/starletama naprosto nije bitan razlog zbog kojeg su popularne, bitno je samo biti viđen i primjećen. U napucanom klubu odmah s vrata vidite te izdužene vratove djevojaka koje pozorno prate tko ulazi u prostoriju.

Za svaki je slučaj pripremljen izraz lica i položaj tijela, jer može svaki trenutak ući onaj koji će biti „žrtva“ za tu večer. Ako znaju da niste potencijalni, samo vas prostrijele pogledom i nastavljaju dalje. U slučaju da se pojavio jedan od kandidata to je odmah komešanje, privlačenje pozornosti i naravno, koji se „klijent“ ne bi navukao. Šuš-muš, tamo-vamo i plaća se piće, malo dodira i ona je već njegova djevojka ( za tu večer, mislim ). Sijevne potom aparat klupskog fotografa i taj trenutak ostaje zabilježen za sva vremena. Njih dvoje su lansirani u svemir. Naravno, za nju će sada čuti drugi gradski babini sinovi, konkurentice u zadatku i žutilo. Ona već ima spreman nadimak i vjerojatno neku poskočicu koja će ju obilježiti…Njena je misija ispunjena i karijera počinje. Više nikada ne mora platiti piće u kafiću, ne mora se brinuti za prevoz doma nakon izlaska, a ako bude jaaaako dobra slijedi i par dana na moru. Nije šala, znate li vi koja je to ušteda, a ništa se ne ulaže! Mislim, ulaže 10 KM solarija i par krpica sa sirano pijace, ali to je dio koji njeni svakako plaćaju. Ona je tu samo na dobitku.
Ovaj sociološki fenomen nije teško ne primjetiti u današnjem društvu. Dovoljno je samo da par puta izađete u grad. Ne morate biti ni psihilog ni detektiv da vam neke stvari budu jasne. Njihove majke garant misle kako im je netko nešto stavio u piće u kafiću. Moram vam reći, drage majke, da nije to u pitanju. U pitanju je to da ste vi odgojile društveni otpad. Otpad koji zatrpava grad. Od njega se širi neviđeni smrad i kontaminacija čije posljedice se osjećaju i dalje od lokacije. Vrlo lako takav otpada zagadi cijelo društvo, jer ga „bijesni kerovi“ raznose po gradovima i regijama. To je inače jedna od značajki zapadnog svijeta koje smo brzo uvezli i primjenili. Popularnost je dobila jer ne morate se razvijati ni u kom pogledu niti ulagati u svoje znanje. Samo malo pogurate ono što vam je dala majka priroda i na konju ste. Lako a učinkovito, taman za ove što ne znaju što bi od svog života. Kao obrambeni sustav su izgradile frazu kojojm se brane od kritika „ma pusti ba nju/njega, to je čista ljubomora na mene“! Da, to je čista ljubomora naspram nemorala, neobrazovanosti, jeftinoće i loših manira. Baš se ima na što biti ljubomoran!

 

Categories Nekategorizirano
Vezani članci