ŠTO VAM SE LIJEPOGA DOGODILO DANAS ?

Saša Martić • 26.12.2015 • Nema komentara

Svakome se nekad dogodi da se osjeti kao da mu ništa ne ide od ruke, da je totalni baksuz, potpuni gubitnik… A i bez toga, svakome je nekad potrebna doza dobroga raspoloženja. Zbog toga pokušajte u misli dozvati nešto lijepo što vam se dogodilo već danas.
Pre nego „s pika“ odgovorite kako vam se ipak ništa lijepo nije dogodilo, svi oko vas su spletkaroši i kreteni, nitko vas ne voli, svi vam podmeću, razmislite. Sjetite se raznih stvari koje su se dogodile danas : sitnih i krupnih. Je li vam se netko nasmiješio? To je lijepo. Je li je bilo prijatno, toplo vrijeme? I to je lijepo. Jeste li pomazili neko mače, poigrali se s psom? I to su lijepe stvari. Čuli ste dobru pjesmu, čitali ste dobru knjigu, gledali seriju koju volite, dobili ste dobru ocjenu, netko se sjetio da postojite i javio vam se kurtoaznom porukom? Sve su to lijepe stvari.

Tijekom svakoga dana, koliko god tegoban bio, dogodi nam se i bar nešto lijepo – nekad krupno, nekad sasvim sitno, ali se zasigurno ipak dogodi. I, čak i kad se radi o sitnici, vrijedi to primjetiti zbog sebe, vi se osjetite bolje. A ako nemate naviku primjećivati takve stvari, možete ju steći. Čak i ako ste navikli da primjećujete apsolutno sve loše što se dogodi.
Kako? Tako što ćete se svakog dana sjetiti bar jedne lijepe stvari koja vam se dogodila, bar jedne stvari koja je dobar razlog za radovanje. To može biti i nešto toliko sitno kao lijep prizor sunca kroz zeleno lišće na drvetu, a može i nešto krupnije, recimo, počeli ste izlaziti s momkom ili djevojkom koji vam se dopadaju. Ponavljajte to svakoga dana i vremenom ćete ne samo steći naviku da se sjetite gomile stvari koje bi vas mogle obradovati, već ćete nailaziti na sve više takvih stvari, i sve više se radovati.
Ne zaboravite da sami kreiramo svoj život. Njegova punina ovisi samo o tome kako smo se organizirali i posložili i hoćemo li se prepustiti ne baš sjajnoj situaciju u društvu ili ćemo napraviti ključni korak u drugom smjeru. Najlakše bi bilo prepustiti se mračnim mislima da nas vode. To je nekako danas najlakše, i mnogi biraju taj put. Često se vadimo i konstatacijom kako je svima teško, pa zašto bi nama bilo bolje!? Zamislite se nad tom rečenicom koju smo gotovo svi prizvali „u pomoć“ i shvatit ćete koliko je zapravo glupa i nezahvalna. Darovan nam je život, imamo šansu od njega nešto napraviti…Pa dajte! Odmah danas prizovite pozitivne misli. Uljepšajte nekome dan i napravite od svoga dana oazu pozitive. Sigurno u svom kaosu u kojem svakodnevno živimo ima nešto što vas oduševljava. Evo mene je baš jučer sasvim nenadano iznenadio neplanirani izljev emocija jedne osobe. Takvu rolu pohvala na moj račun nisam odavno čuo. Nije to donijelo meni nikakvu materijalnu dobit, duševnu satisfakciju ( u ovim godinama dobro znam koliko vrijedim ) ili promijenilo svjetski poredak, ali bilo je dovoljno da zatalasa dan. Možda s tom osobom nikada neću produbiti odnos, možda od nas kao prijatelja ili ljubavnika nema ništa, ali ugodno je bilo čuti kako me netko toliko cijeni i voli.

Dakle, što vam se lijepoga dogodilo danas?lijepo

Categories Nekategorizirano
Vezani članci