Gorka sol – prirodni saveznik ljepote

Dijana • 12.12.2014 • Nema komentara

Gorka sol, poznata još i kao epsomska sol, je sol sačinjena od prirodnih minerala koji se nalaze u vodi. Naziv je dobila po engleskom gradu Epsomu u kojemu je kemijski spoj magnezijevog sulfata prvi put destiliran iz vode.

Gorku sol možete naći u bilo kojoj bolje opremlljenoj apoteci, no, moramo pomenuti da gorku sol, nipošto ne poistovjećujete sa običnom, kuhinjskom soli. Gorka sol ima krupan, zrnast, oštar i providan izgled. Cijena soli na domaćem tržištu je pristojna, i za tridesetak grama izdvojit ćete oko tri konvertibilne marke. No, neka vas cijena ne zavarava. Reći ćemo samo da je ista, obrnuto proporcionalna pozitivnom učinku. Stoga, krenimo redom.

Gorka sol ima pozitivan učinak za održavanje zdravlja ili poboljšanja kvalitete kože.

Gorku sol možemo koristiti kao detoksikant, no o tome ćemo neki drugi put. Danas ćemo se posvetiti njenoj kozmetičkoj primjeni.

Gorka sol kao dodatak vrućoj kupki

Stres, naporan dan i umor odagnajte tako što ćete u kadu tople vode sipati dvije velike kašike gorke soli. Blaga topla kupelj će pomoći da se opustite, a sol će podstaći dodatno znojenje, što je prirodan način rješavanja toksina iz tijela. Sol će dodatno zategnuti kožu i dati joj blagi piling efekat.

Gorka sol u borbi protiv akni i masne kože

Za blago čiščenje lica sol se pomiješa sa malo vode i nanosi na kožu, zatim se ispire toplom vodom. Ako imate problema s masnom kožom i aknama, gorku sol možete koristiti i kao osnovni sastojak maske za lice u kućnoj radinosti, uz dodatak malo limunovog soka, nemasnog mlijeka i jednog jajeta. Za potpuni efekat čišćenja, masku je potrebno držati i do trideset minuta na licu.

Ukoliko imate suhu kožu ne pribjegavajte ovom tretmanu.

Sol možete koristiti i kao kupku za umorna stopala, te kao prirodni čistač jetre. Na internetu postoje mnoge kure koje govore o tome, no, mi vam savjetujemo liječničku konsultaciju, prije nego se samostalno odlučite na jednu takvu kuru.

 

 

Categories Nekategorizirano
Vezani članci

Nema komentara