Tvoje grube godine

Marina Radoš • 10.02.2015 • Nema komentara

Nikad mi nije bilo jasno što djevojke mojih godina rade sa 10 ili 15 godina starijim frajerima. Činilo se otužno. Kao, o čemu oni razgovaraju? Gdje oni izlaze? Što je njima zajedničko? Nabija li ona njemu komplekse svojom mladošću i ljepotom? Aha, starohan će zasigurno uz nju postati budala koja će početi farbati kosu i ići u teretanu da bi joj parirao.

Svi mi sa dvadeset godina mislimo da znamo sve. O svemu. Na muškarcu su najvažnije pločice i krila od zgibova. Misliš da vas dvoje zajedno možete ići kroz život, da ćete jedno drugom nadopunjavati inteligenciju i glupost.Sa dvadeset godina je najvažnije biti lijep i naći nekog jednako lijepog. Sve ostalo, misliš, doći će samo.

Netko sa 24 godine shvati da o životu ništa ne zna. Netko to shvati deset godina kasnije. I to je najveličanstveniji trenutak u životu. I tada otpadnu krila od zgibova i traži se mentor za život.

Kompleksi koje skupimo do 12. godine života uvelike nas obilježe. Vrlo često utječu na naš intelektualni, poslovni, seksualni i ljubavni život. Izbiju na površinu kad su nepoželjni i zamagle naš vid u izboru životnog partnera.

Tako se zbog kompleksa žene u kasnim četrdesetima počmu viđati sa deset ili dvadeset godina mlađim muškarcem, da bi još jednom u životu sebi dokazale da su lijepe i poželjne. Odjednom, pored svih karakteristika koje muškarac treba imati, najvažnija postane izdržljivost u krevetu i njegova Bradly Cooper kosica.

I tako, nekima se kriterij ne promjeni 20 godina.

Neke od nas, pak, kad shvate što im to nedostaje u životu odbace pločice, krila, kosicu, izdržljivost, sulude ambicije i kondiciju.Redovno ih zamijenimo za neke grube godine. Za mudrost i zrelost. Zažmiri se na bore i pokoju sijedu.

Godine uopće nisu privid, i hvala Bogu što je tako. Dvadesete imaju ljepotu, mladost, drčnost i ambiciju. One grublje nemaju ništa od toga. Ljepota postaje nevažna, mladost potrošena, a ambicija se odavno pretvorila u uspjeh i iskustvo.

I to je sva fora. Nađi ono što nemaš. U dvadesetima nemaš mudrost, i pronađi je u nekome. Neka taj netko bude vodič koji će te za ruku provesti kroz sve staze života koje zna napamet.

U kasnim tridesetim nemaš mladenačku glupost i zanesenost. Podsjeti se na nju.

Godine uopće nisu privid. Traži ono što tvoje nemaju.

Ali ne traži pločice, kosice i seks iz porno filmova.  Ne liječi komplekse pod stare dane. Nabit će ti ih on, sigurna budi, već za par mjeseci kad nađe mlađu od tebe. Kad u njoj ugleda sve ono što on nema i čega se želi prisjetiti.

Categories mali-slajder Marina Radoš
Vezani članci

Nema komentara