7 trikova za nanošenje tekućeg pudera koje morate znati

Dijana • 17.04.2015 • Nema komentara

Uz pravu podlogu imat ćete savršeno lice

Nanošenje podloge može se činiti prilično jednostavnim. Nanesete malo pudera ili tonirane kreme i gotovi ste. Ipak, postoji razlog zbog čega se to naziva podlogom – jer ima moć poboljšati cjelokupan izgled vašeg makeupa. Nanošenje podloge možda nije najuzbudljiviji dio šminkanja, no svakako mu valja posvetiti pažnju. A kad već nešto radite onda to valja obaviti kako spada, zato će mnogima od vas vam ovi savjeti dobro doći.

Isprobajte tri nijanse na području čeljusti

Pronalaženje savršene podloge nije laka stvar (osobito je frustrirajuće ako ste pronašli savršen puder ali su ga prestali proizvoditi, kao meni). Puder može biti pretaman, presvijetao, preružičast, prenarančast ili žut. Zato postoji dobra šansa da ćete se osjećati pomalo kao Zlatokosa u svojoj potrazi za onim koji je “baš taman”. U kupovinu se uputite kad je vani još danje svijetlo i ponesite ogledalce. Kod odabira pudera najbolja opcija je da odaberete tri nijanse koje su vam na prvi pogled najsličnije vašoj puti (ili odaberite jednu pa uzmite i onu koja je za nijansu tamnija  i onu koja je za nijansu svjetlija od vaše odabrane), a zatim ih nanesite na duž linije čeljusti. Nakon toga pogledajte koja vam najbolje odgovara, i koja izgleda gotovo nevidljivo. Nemojte se oslanjati na svjetlost u drogeriji ili parfumeriji, već prošećite do prozora ili, ako je potrebno, otiđite van dućana i pogledajte koja vam je “najnevidljivija” na dnevnoj svjetlosti. Ako je svaka vidljiva – bacite se u daljnju potragu i na neke druge brandove. Prije ili kasnije pronaći ćete savršenu nijansu za sebe.

Koristite dvije različite nijanse

S obzirom na to da dolaze topliji dani kada provodimo više vremena na suncu lako se može dogoditi da su nam različiti dijelovi lica drugačije nijanse (naravno, osim ako, kao ja, niste puti bijelog papira, pa htjeli-ne htjeli morate nanositi faktor 50). Čelo i nos često su nijansu tamniji od, primjerice, čeljusti do koje ne dopire jednako toliko sunčevih zraka. U tom slučaju možda će vam trebati dvije različite nijanse kako bi vam lice izgledalo prirodno – jedna mora biti tamnija za one dijelove gdje vas sunce najviše “uhvati” i svjetlija za ostatak lica.
foundation-hacks-diagram1

Znajte svoj tip kože i odgovarajuću formulu pudera

Tip vaše kože i formula podloge idu ruku pod ruku. Nekima je to možda jasno samo po sebi – masna koža tražit će nešto matirajuće i nekomedogeno (ili kombinaciju sa puderom u kamenu ili prahu), suha koža traži podlogu koja ima hidratantnu bazu kao što je shea maslac. Kad je u pitanju normalna koža, možete eksperimentirati, no znajte da tekući puder izgleda najprirodnije na koži. Zatražite testere pudera u ljekarni, parfumeriji ili drogeriji i isprobajte koji vam puder najbolje odgovara.

Koristite kupolasti široki kist za nanošenje pudera

Ne treba svaki dio našeg lica jednaku količinu pudera. Svatko od nas ima drugačija problematična područja, pa ih tako i trebate tretirati. A kad je u pitanju nanošenje pudera – to je najlakše s posebnim kupolastnim kistom koji omogućava najbolje prekrivanje na svim dijelovima lica.

Uvijek koristite pokrete prema dolje

Kod nanošenja tekuće podloge uobičajenim kistom, spužvicom ili aplikatorom u obliku jaja, ako vam je stalo do vaše kože, izbjegavajte pokrete prema gore, već je uvijek nanosite u pokretima prema dolje. Korištenje pokreta prema gore začepit će vaše pore i puder će biti primjetniji.

Isprobajte tehniku tapkanjem (kistom “bockalicom”)

Koristite veoma lagan i prozračan tekući puder, BB kremu ili toniranu hidratantnu kremu? Onda isprobajte tapkajuću tehniku takozvanom bockalicom (“tvor” kist, stippling brush), odnosno nanošenje podloge laganim tapkanjem četke o lice (nema mazanja). Za ovakve podloge/pudere ovo je najbolja moguće tehnika i koža će vam izgledati besprijekorno, poput druge kože.

Categories beauty
Vezani članci

Nema komentara