CHRISTIAN DIOR POISON GIRL – Mirisna dekadencija ili opulentna kreacija

Gemma Galore • 04.03.2017 • Nema komentara

22222

 

Christian Dior, sinonim za francuski luksuz koji je pokorio ljubitelje sofisticiranog, rafiniranog, ukusa diljem svijeta, dašak prihvatljivog luksuza omogućio je uz pomoć svojih opulentnih mirisnih kreacija.

Mnogo je onih koji si ne mogu priuštiti baršunaste kompletiće koji koštaju kao mjesečni račun za struju jednog afričkog sela. Želja za luksuzom kompenzira se uz pomoć luksuznih parfema koji će svakom kišnom i sivom danu dati zagrljaj baršunaste topline.

Iz porodice Dirovih mirisnih kreacija posebno se izdvaja kolekcija “Otrova” koju čine:

- Hypnotic Poison, 

- Pure Poison

- Tendre Poison

- Poison

Pure Poison, sam namirisala davne 2006. godine, jednu zimu/ljeto, kada sam zimski raspust provela u dalekoj Australiji.

Pristigla iz hladne zime u toplo januarsko ljeto, za novogodišnju noć sam se spremala u jednoj obalskoj vikendici u blizini okeana. Sa mnom u društvu je bila rodicina prijateljica, ja sam imala šesnaest godina a ona je bila nešto starija. Kosu je navijala na figaro, uvijek je sa sobom nosila srebrni kofer za šminku i mirisala je tako daleko i luksuzno, čovjek je uvijek za njom mogao namirisati mirisni trag koji je naslućivao da je u blizini.

Nekoliko godina poslije, namirisala sam poznati trag u obliku Diorovog “Pure Poison”-a.

O, da, bio je to on, stari dobri znalac, ali ovaj put dostupan.

Sreli smo se i upoznali ovaj put. Prošlo je doba “sweet sixteen”, ja sam sada izlazila u klubove, nosila sam crnu čipku i ponekad navijala kosu na figaro. Da, mirisao je dobro i dostupno. On je jasmin i kineska kultura.

Dugo smo se družili, a onda smo aferu završili prvog dana odmora u gradu na dva kontinenta. S razlogom sam odabrala posljednji špric za prvi dan odmora, jer je isti simbolizirao jedan novi početak.

……………………………………………………………………………………………………………….

poison_instit_2000x1100px-2000x1100

Prošlo je tako neko vrijeme a ja sam nabasala na Instagram fotku jedne zgodne sugrađanke na newyorkškoj promociji, oh, la, la…Diorovog novog otrova!

Srce mi lupa, manično googlam, novi parfem je uvijek novi adrenalin, tražim ga…razočarenje!

Gle, on ima novo, milenijsko ime, seksističkog naziva “Poison Girl”, izgleda bolesno i bljedunjavo.

Mirišem ga danas u drogeriji, i dalje je bolešljiv, ne daje nikakvu izjavu, podsjeća me na lica. Imam problem s licima, vidim ih, ali ih ne upamtim, samo neka, rijetka, me proganjaju.

On se priklonio milenijskoj mladeži, on je instagramski brz, nosi bomber jaknu umjesto ručno vezenog kimona, ide na kvantitet, kvalitet zanemaruje, on je dekadentan!

 

“A womans” s perfume tells more about her than her handwriting!”

Categories beauty moj stil
Vezani članci

Nema komentara