ŠTA ĆE SE DESITI KADA KRALJICA ELIZABETA II UMRE

Gemma Galore • 23.03.2017 • Nema komentara

00-holding-queen-elizabeth-ii-funeral-plans

Fascinantan i intrigantan članak pod palicom The Guardiana, objavljen prije nešto manje od dvije sedmice, uveliko je podijelio javnost. Saznajte i zašto.

Čuveni The Guardian objavio je fascinantan članak koji do detalja kazuje šta će se tačno dogoditi kada Elizabetha II umre. Tajna šifra za objavu Kraljičine smrti je “London Bridge je dole”. To je sigurnosna poruka koju će među prvima doznati engleski premijer kao i prvi državni službenici.

Većina komunikacijskih stručnjaka predviđa da će službena poruka glasiti da je Kraljica preminula nakon kraće bolesti. Predviđanja idu do te mjere da će javnost par dana ranije, biti informisana o tome da Kraljica pati od anksioznosti i malaksalosti.

Šefovi država također, među prvima će saznati o Kraljičinoj smrti. Pod ovima podrazumijevamo na velike kancelare i predsjednike moćnih država kao što su Australija i Kina, BiH nikako.

Među prvim prenosnicima ove vijesti iz oblasti svjetskih medija svakako će biti BBC i Reuters, koji već sada imaju spremnu muziku i program za ovaj događaj.

Mediji se spremaju na ovaj događaj godinama unazad. Kralj Charles će biti proglašen Kraljem dan nakon Kraljičine smrti i to 11 sati ujutro. Njegova supruga Camillia, koja trenutno nosi titulu vojvotknije od Cornwalla, bit će proglašena kraljicom. Princ William i Kate Middleton bit će proglašeni princom i princezom od Walesa.

william-kate--z

Međutim još uvijek nije jasno što će se dogoditi sa Australijom, budući da ista ima status kolonije Engleske. Smatra se da će se Australija u dogledno vrijeme proglasiti Republikom.

Charles će potom krenuti po turneji u zemlji. Sahrana će se održati devetog dana nakon Kraljičine smrti. Kraljičin ljes imati će lažni poklopac u kojem će biti smješteni dragulji i krune, a put pogrebne povorke bi mogao imati oko milion ljudi.

 

Categories Nekategorizirano svijet
Vezani članci

Nema komentara