OTKRIJ ČARI PRAHA NIMA

Gemma Galore • 29.03.2017 • Nema komentara

S novom tehnologijom, kao i novim trendovima, paralelno se javio “povratak prirodi”, kao alternativno rješenje kozmetičkih i medicinskih tretmana. S morem kremica, seruma i prašaka koji nam se “smiješe” sa reklama i bilboarda, uhvaćeni smo u vječnu dilemu, šta i kada odabrati.

Danas vam predstavljamo proizvod koji će vam umnogočemu promijeniti život, barem kada su beauty navike u pitanju. Autorica ovog teksta je i sama korisnik čudotovornog praha. Prije izvjesnog vremena, njeno lice i inače osjetljiva koža su bili tretirani skupim i reklamiranim proizvodima, koji nisu davali nikakve efekte. Nakon korištenja čudotvornog praha nima, došlo je do metamorfoze kože lica, od Žabe Krastače do moderne Snjeguljice.

Pa, da vas upoznamo, Njegovo Visočanstvo – NIM!

b1f535597b67157cca13d45e32477310-hero

Nim je veliko je zimzeleno drvo rasprostranjeno u cijelom tropskom i suptropskom području, a potječe iz Burme i Indije. U Indiji ga čak smatraju i svetim drvetom, a UNESC-o ga je proglasio biljkom 21. vijeka.

U Ayurvedi, tradicionalnoj indijskoj medicini lišće i ulje nima se već hiljadama godina koriste:

- za ljepši ten – blagotvorno djeluje na kožu
- umjesto sapuna i šampona za kosu
- za pranje zuba i jačanje zubnog mesa
- za njegu i hidratizaciju kože
- za tretiranje bora – ima ulogu u vraćanju elastičnosti kože, te u čišćenju
noktiju i kožica
- kao repelent – u borbi protiv komaraca i moljaca
- u aromaterapiji – za pročišćavanje zraka

neem-leaves-2

ČUDOTOVORNA MASKA ZA LICE (POMAŽE KOD UPALNIH PROCESA):

Lišće nima u kombinaciji s himalajskom soli pridonosi čišćenju i hranjenju kože što je čini glatkom, te se može koristiti u rehabilitaciji, hidratizaciji i mineralizaciji vaše kože. Pomiješajte jednu kašiku nim praha i jednu kašiku himalajske soli te dodajite vode dok ne dobijete gustu smjesu koju nanesite na kožu. Za masku za masnu kožu možete dodati svježe iscijeđeni sok limuna ili grejpa. Držite 10-15 minuta i isperite.

Ukoliko želite hidratizirati i nahraniti kožu umjesto vode pomiješajte prah nima s jogurtom i/ili s nekoliko kapi maslinova ulja. Smjesu nanesite u tankom sloju na lice i držite oko 15 minuta, nakon toga isperite lice mlakom vodom. Nakon skidanja maske, kod nekih tipova kože može se javiti crvenilo ili peckanje što je normalna reakcija na masku od nima, posebice kod jako osjetljive kože.

Postupak ponoviti 3 dana za redom, pa potom odmoriti jednu sedmicu.

Za potpuno čiščenje lica i organizma konzumirati nim prah za pijenje, 3 mjeseca, po 3 šolje dnevno, nakon čega je potrebno napraviti stanku.

Categories beauty
Vezani članci

Nema komentara