Najčešći shopping gafovi

Dijana • 18.12.2014 • Nema komentara

“Nemam šta obući”, rekla je svaka pripadnica ljepšeg spola, barem mali milion puta. Iako se ljepši spol u tom trenutku osjeća kao ružni morž, i u svom ormaru ima barem pet pristojnih kombinacija, ova famozna izjava je neizostavna.

“Žene sebe dovedu do toga da nemaju šta obući jer većinom griješe pri samoj kupovini. U ormaru 70% stvari treba biti esencija prilikom jela, a to su salate, odnosno pastelni i univerzalni komadi, dok ostalih 30% trebaju biti deserti, odnosno šljokice, perje, smjele i odvažne boje. Žene prilikom kupovine obično kupuju obrnutim redoslijedom, kupuju deserte i kolače, mimo univerzalnih komada,”  – jednom prilikom je naveo Michael Kors, planetarno popularni američki dizajner.

michaelkorshandbagsoutletuk

1. Prva i osnovna pogreška je ta što ne kupujete planski i organizovano. Koliko Vam se puta desilo da kupite tri ili četiri gotovo ista odijevna komada zaredom, a u tom istom trenutku ne posjedujete skuplji i kvalitetan crni blejzer? Prije kupovine odredite i tragajte za strateškim komadima. Ako radite u uredu, dakle, svaki dan vam je potrebna lijepa i poslovna kombinacija, i neka vam to bude i na umu kada krenete u kupovinu. Ako radite kao PR u nekom klubu, sasvim je u redu kupiti kožne hlače ili suknju, prije crnog klasičnog odijela.

img-thing

 

2. Kupujete jeftin nakit. Bolje je imati par divnih, dizajnerskih i upečatljivih komada nakita nego tri kutije jeftine bižuterije. Ako ogrlicu platite čitavo jedno malo bogatstvo, vjerujte da će ona tako i izgledati, te da ćete je moći nositi gotovo svaki dan.

m_53c7a27ae6ce285c4b05428e

3. U cipelarniku imate dvadeset pari jeftinih cipela. Da, i ovdje važi isto pravilo kao i sa nakitom. Bolje je investirati u dva para kvalitetnih, kožnih cipela, jedne sa većom potpeticom, i druge za svakodnevne prilike, neko dvadeset pari jeftinijih cipela u raznim bojama.

4. Ne posjedujete kvalitetnu torbu. Sasvim je u redu nositi jednu te istu torbu svaki dan, ukoliko je ova napravljena od kože, izgleda kao klasičan model prilagodljiv svim kombinacijama. Potrebna vam je još jedna clutch torba za večer i problem zvani torba ste riješili.

5.  Kupujete neodgovarajuće brojeve. Da, čitaj kako piše. Pogrešan broj je dakle pogrešan broj i bilo bi dobro da počnete kupovati broj koji odgovara vašoj stvarnoj kilaži.

6. Slijepo pratite trendove. Sramotno skupe trendovske čizme sljedeće godine neće imati istu cijenu. U suprotnom, klasične čizme uvijek će biti na cijeni i nosive gotovo uz sve, od farmerica do malih crnih haljina prikladnih za izlaze u klubove i restorane. Ovdje važi isto pravilo i kada su kaputi u pitanju. Klasični kaput uopće ne izgleda tako loše, ako mislite da ćete baš izgledati dosadno, onda si priuštite neki zanimljiv šal u srebrnoj ili zlatnoj boji.

Categories shopping u BiH shoppinghol
Vezani članci

Nema komentara